Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Wie weet kun je het antwoord hieronder vinden!

Voor wie wordt Het dorp van Sinterklaas georganiseerd?

Hij is voor klein en groot! Daarom het vriendelijk verzoek om per kind niet met meer dan 2 volwassenen te komen. Zo krijgen zo veel mogelijk kinderen de kans krijgen om een kijkje te nemen in Het dorp van Sinterklaas. Meer kinderen meenemen mag natuurlijk wel!

Wanneer vindt Het dorp van Sinterklaas plaats?

Data verschillen per jaar. Het evenement vindt plaats in november, het weekend ná de landelijke intocht.

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop start een paar weken voorafgaand van het evenement. Houd hiervoor de website en onze social-mediakanalen in de gaten. Meer info lees je hier.

Wat kosten de kaartjes?

Kinderen (t/m 12 jaar) €3,75 en Volwassenen (vanaf 13 jaar) €7,50.
Per bestelling kun je maximaal 6 kaartjes bestellen, waarvan minimaal 1 volwassene.
De genoemde prijzen zijn excl. transactiekosten per bestelling. 

Kan ik mijn gekochte kaartje(s) ruilen?

De kaartjes vliegen als warme pepernoten over de toonbank. Het dorp van Sinterklaas is elk jaar uitverkocht! Helaas is het -mede daardoor- niet mogelijk om kaartjes te ruilen voor bv. een andere datum of tijdslot.

TIP: Probeer zelf te ruilen door bv. een oproep te plaatsen op Facebook.

Hoe zit het met die tijdsblokken?

De kaartjes worden in tijdsblokken verkocht. Om alles op pepernoten te laten verlopen, verzoeken wij je om 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn. In het tijdblok start elke 10-minuten een nieuwe groep met de rondleiding door Het dorp van Sinterklaas. Dus ergens in dit tijdsblok start(en) jij/jullie met de rondleiding. Vanaf dat moment duurt de rondleiding 70 minuten. Laat je verrassen!

Ik heb kaartjes gekocht, maar geen mail ontvangen? Help!

Je hebt kaartjes gekocht via de webshop. Controleer na betaling ook jouw ongewenste/spam mailbox. Het kan zijn dat de mail met de kaartjes (e-tickets) hierin terecht komt.

TIP: Houd bij aankomst het/de kaartje(s) alvast gereed. Het kaartje (e-ticket) hoeft niet per se geprint te worden. We kunnen de code op het kaartje ook scannen vanaf jouw mobiele telefoon.

Is het ook voor scholen?

Groepen 3 van enkele basisscholen uit Gemert-Bakel e.o. komen op bezoek, waarbij de scholen uit Gemert voorrang krijgen op de planning. Meer info vind je op de pagina scholen.

Hoe zien de pieten er uit in Het dorp van Sinterklaas?

De pieten in Het dorp van Sinterklaas worden door de volwassenen ook wel Schoorsteen- of Roetveegpieten genoemd, maar eigenlijk heten ze gewoon Piet. Of Pakjespiet, Bakkerspiet, Postpiet…

Mag de kinderwagen/buggy mee naar binnen?

Helaas, dit kan niet! Niet alle ruimtes zijn even groot, waardoor wij (ook i.v.m. veiligheid) verzoeken om de kinderwagen/buggy in de auto te laten liggen. Eventueel kan de kinderwagen/buggy gestald worden onder het afdak bij de entree. Dit is op eigen risico.

Zijn alle ruimtes rolstoel-vriendelijk?

De gebouwen van het museum zijn over het algemeen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Echter, sommige ruimtes/doorgangen zijn klein/smal, mede door de decors van Sint. Hierdoor wordt een beperkt aantal ruimtes rolstoel-onvriendelijk. Toilet: Er is een aangepast toilet in het hoofdgebouw van het museum. Geleide honden: Geleidehonden voor visueel -, auditief – en motorisch gehandicapten zijn, in tegenstelling tot andere viervoeters, toegestaan in het museum en in de horecalocaties. Gelieve jouw geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Per draaidag zijn er voor en achter de schermen zo’n 60 vrijwilligers actief. Elk jaar kunnen vrijwilligers zich opnieuw inschrijven. De vrijwilligers die momenteel in ons bestand staan krijgen voorrang. Daarnaast doen we jaarlijks nieuwe oproepen m.b.t. de lege plekken via onze social-mediakanalen Facebook en Instagram. We zoeken voornamelijk enthousiaste pieten.

Ben jij 18 jaar of ouder en je wilt je (alvast) aanmelden als vrijwilliger? Lees meer op deze pagina.

Schuiven naar boven