Het dorp van Sinterklaas

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag? Wie weet kun je het antwoord hieronder vinden!

Voor wie wordt Het dorp van Sinterklaas georganiseerd?

Hij is voor klein en groot! Daarom het vriendelijk verzoek om per kind niet met meer dan 2 volwassenen te komen. Zo krijgen zo veel mogelijk kinderen de kans krijgen om een kijkje te nemen in Het dorp van Sinterklaas. Meer kinderen meenemen mag natuurlijk wel!

Wanneer vindt Het dorp van Sinterklaas plaats?

Data verschillen per jaar. Het evenement vindt plaats in november, na de landelijke intocht.

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop start een paar weken voorafgaand van het evenement. Houd hiervoor de website en onze social-mediakanalen in de gaten.

Wat kosten de kaartjes?

Prijzen (2021): Kinderen (t/m 12 jaar) €3,75 en Volwassenen (vanaf 13 jaar) €7,50.
Per bestelling kun je maximaal 6 kaartjes bestellen, waarvan minimaal 1 volwassene.
De genoemde prijzen zijn excl. transactiekosten per bestelling. 

Kan ik mijn gekochte kaartje(s) ruilen?

In 2019 vlogen de kaartjes als warme pepernoten over de toonbank. Het dorp van Sinterklaas was binnen enkele uren uitverkocht! Helaas is het -mede daardoor- niet mogelijk om kaartjes te ruilen voor bv. een andere datum of tijdslot.

TIP: Probeer zelf te ruilen door bv. een oproep te plaatsen op Facebook.

Hoe zit het met die tijdsblokken?

De kaartjes worden in tijdsblokken verkocht. Om alles op pepernoten te laten verlopen, verzoeken wij je om 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn. In het tijdblok start elke 10-minuten een nieuwe groep met de rondleiding door Het dorp van Sinterklaas. Dus ergens in dit tijdsblok start(en) jij/jullie met de rondleiding. Vanaf dat moment duurt de rondleiding ongeveer 70 minuten. Laat je verrassen!

Ik heb kaartjes gekocht, maar geen mail ontvangen.

Je hebt kaartjes gekocht via de webshop. Controleer na betaling ook jouw ongewenste/spam mailbox. Het kan zijn dat de mail met de kaartjes (e-tickets) hierin terecht komt.

TIP: Houd bij aankomst het/de kaartje(s) alvast gereed. Het kaartje (e-ticket) hoeft niet per se geprint te worden. We kunnen de code op het kaartje ook scannen, vanaf jouw mobiele telefoon.

Is het ook voor scholen?

Voor deze editie komen groepen 3 van enkele basisscholen uit Gemert-Bakel op bezoek.

Hoe zien de pieten er uit in Het dorp van Sinterklaas?

De pieten in Het dorp van Sinterklaas worden door de volwassenen ook wel Schoorsteen- of Roetveegpieten genoemd, maar eigenlijk heten ze gewoon Piet. Of Pakjespiet, Bakkerspiet, Postpiet…

Waar kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

Per draaidag zijn er voor en achter de schermen zo’n 65 vrijwilligers actief. Elk jaar kunnen vrijwilligers zich opnieuw inschrijven. De vrijwilligers die momenteel in ons bestand staan krijgen voorrang. Ze ontvangen voor de zomer een mail. Daarnaast doen we jaarlijks nieuwe oproepen m.b.t. de lege plekken via onze social-mediakanalen Facebook en Instagram. We zoeken dan voornamelijk enthousiaste pieten.

Ben jij 18 jaar of ouder en je wilt je alvast aanmelden als vrijwilliger? Stuur een mail naar vrijwilligers@hetdorpvansinterklaas.nl. Geef, naast je naam, ook aan hoe oud je bent en of je interesse hebt in een rol vóór of achter de schermen.

Schuiven naar boven