Praktische informatie

Route & parkeren

Locatie Boerenbondsmuseum

Adres: Pandelaar 106, 5421 NJ Gemert. Route. Het Boerenbondsmuseum ligt aan de noordrand van Gemert, langs de weg van Gemert naar Veghel (N616).
Parkeren: Het Boerenbondsmuseum beschikt over voldoende parkeerplaatsen waar je gratis jouw auto kunt parkeren.

Openbaar vervoer: Met Lijn 321 / 322 (Eindhoven) of 25 (Helmond) stap je uit op het Pastoor Poellplein/Vondellaan in Gemert. Vervolgens is het ca. 15 minuten lopen naar het museum. Woon je in de buurt? Kom dan lekker op de fiets.

Buggy’s en kinderwagens

Helaas, dit kan niet! Niet alle ruimtes zijn even groot, waardoor wij (ook i.v.m. veiligheid) verzoeken om de kinderwagen/buggy in de auto te laten liggen. Eventueel kan de kinderwagen/buggy gestald worden onder het afdak bij de entree. Dit is op eigen risico.

Voor de minder valide bezoekers

De gebouwen van het museum, die gebruikt worden voor Het dorp van Sinterklaas, zijn over het algemeen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Echter, sommige ruimtes/doorgangen zijn klein/smal, mede door de decors en groepsgrootte. Hierdoor wordt een beperkt aantal ruimtes helaas rolstoel-onvriendelijk.
Toilet: Er is een aangepast toilet in het hoofdgebouw van het museum.
Geleide honden: Geleidehonden voor visueel -, auditief – en motorisch gehandicapten zijn, in tegenstelling tot andere viervoeters, toegestaan in het museum en in de horecalocaties. Gelieve jouw geleidehond bij binnenkomst aan te melden bij de informatiebalie.

Foto/film in Het dorp van Sinterklaas

Afbeeldingsresultaat voor oude fotocamera

Het kan zijn dat je tijdens het bezoek in Het dorp van Sinterklaas op de foto/film wordt gezet door onze foto-/videograaf. Deze beelden gebruiken we o.a. voor onze website, social-mediakanalen en perspublicaties. Wij gaan selectief en integer om met het gebruik van foto’s en video’s in publicaties. Wil je liever niet op beeld worden vastgelegd, geef dat dan aan bij de foto-/videograaf.

Het is toegestaan om zelf foto’s te maken en te plaatsen op social media. Houd hierbij wel rekening met de (privacy van) andere bezoekers. Vergeet niet om #hetdorpvansinterklaas en @hetdorpvansinterklaas bij je bericht te vermelden! Heb je leuke beelden gemaakt die we voor promotie mogen gebruiken? Leuk! Mail de foto/film dan naar info@hetdorpvansinterklaas.nl. 

Verloren of gevonden voorwerpen

Ben je een voorwerp kwijt? Bel (0492) 36 64 44 of mail met het Boerenbondsmuseum: info@boerenbondsmuseum.nl.
Heb je een voorwerp gevonden? In het museum gevonden voorwerpen kunnen worden afgegeven bij de entree of de bar in de grote zaal van het museum.

De veiligheid in het museum?

Veiligheid staat bij het Boerenbondsmuseum en Het dorp van Sinterklaas hoog in het vaandel. Maar, houdt er rekening mee dat het een museum is met spullen van rond 1900. We kiezen ervoor om op verantwoorde wijze alles voor onze bezoekers toegankelijk te houden. Dus geen onnodige hekken of glazen scheidingswanden. We vragen u daarom wel om de collectie, aankleding en decors te respecteren en er niet aan te komen als dat vermeld is. We rekenen erop, dat u als ouder(s)/verzorger(s), opa/oma of begeleider(s) een oogje in het zeil houdt. Er zijn EHBO’ers aanwezig. Calamiteit? Volg bij eventuele calamiteiten de instructies van het personeel op.

Eten en drinken

Tijdens jouw bezoek aan het Boerenbondsmuseum/Het dorp van Sinterklaas kun je in de wachtruimte en in het hoofdgebouw (einde van de rondleiding) wat te drinken kopen. In het hoofdgebouw zijn ook versnaperingen verkrijgbaar. Het is toegestaan eigen meegebrachte etens- en drinkwaren te nuttigen op het terrein van het museum. Het is deze dagen niet mogelijk om snoep te kopen in het authentieke snoepwinkeltje ‘Gîmmerse Negôssie’.

Roken

Roken is niet toegestaan binnen in de ruimtes, in de wachtrij en tijdens de rondleiding. Het enkel toegestaan om op de aangewezen plek te roken. Verder verzoeken wij je om roken te beperken, aangezien er heel veel kinderen te gast zijn in Het dorp van Sinterklaas.

Tijdsblokken

De kaartjes worden in tijdsblokken (halve klokuren) verkocht. Om alles op pepernoten te laten verlopen, verzoeken wij je om 15 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn. In het gereserveerde tijdblok start elke 10-minuten een nieuwe groep met de rondleiding door Het dorp van Sinterklaas. Dus ergens in dit tijdsblok start(en) jij/jullie met de rondleiding. Vanaf dat moment duurt de rondleiding ongeveer een uur. Laat je verrassen!

TIP: Houd bij aankomst het/de kaartje(s) alvast gereed. Het kaartje (e-ticket) hoeft niet per se geprint te worden. We kunnen de code op het kaartje ook scannen vanaf jouw mobiele telefoon.

Te laat?

Wanneer je (wegens omstandigheden) te laat aankomt bij Het dorp van Sinterklaas, kunnen wij je niet garanderen dat je nog deel kunt nemen aan een van de rondleidingen. We zullen ter plekke de situatie moeten bekijken en kunnen dan mededelen wat wel/niet mogelijk is. Uiteraard vinden wij het ook heel vervelend dat je het niet op tijd hebt gered, maar hopen op wederzijds begrip.


Schuiven naar boven